IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Политика
12:56 | 16 юни 2015
Обновен: 17:55 | 19 април 2024

ГЕРБ бламира Москов: Без повече държава в Касата

Здравният министър получи подкрепа само от РБ и ПФ

По материала работи: Ставри Таргов
ГЕРБ бламира Москов: Без повече държава в Касата

Депутатите от ГЕРБ гласуваха с опозицията срещу предложението на здравния министър Петър Москов да се увеличи присъствието на държавата в Надзорния съвет на НЗОК. Искането беше една от промените в закона за здравното осигурявана, внесани от Москов и подкрепени от правителството.

"За" увеличаването с двама членове на държавата гласуваха Реформаторите и Патриотите. Сред гласувалите против бяха ГЕРБ, БСП и ДПС.

Здравният министър отново защити предложението си. "Държавата сте вие, това не е нещо имагинерно", каза Москов на депутатите. Той обясни и че ако те искат волята им да се чува в Касата, трябва да й осигурят възможността да защитава решенията им.

Тунчер Кърджалиев от ДПС нарече предложението на министъра "практическо одържавяване на Надзора". "Увеличаването на Надзорния съвет с още двама члена представители на държавата се нарича приватизация", каза още той.

Здравният минисър пък попита дали депутатите знаят защо една операция в онкологията струва 1200 лева. "Докато нямате отговор, не ми казвайте, че браните обществените пари", каза Москов на депутатите.

Георги Търновалийски от БСП му отвърна, че хората, които той е утвърдил в Касата, трябва да му дадат отговор на този въпрос.

Dnes.bg

 

Коментари

Новини Варна