IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Политика
14:40 | 16 октомври 2023
Обновен: 17:01 | 4 май 2024

Генералното консулство на Русия във Варна окончателно хлопна врати

От няколко дни липсва и информационната табела на сградата на ул. "Македония" 53

По материала работи: Ставри Таргов
Генералното консулство на Русия във Варна окончателно хлопна врати

След като през юни миналата година България обяви за персона нон грата 70 дипломати и служители в дипломатическите представителства на Русия у нас, а консулствата във Варна и Русе останаха без персонал, това във Варна окончателно затвори врати.

От няколко дни липсва и информационната табела, че в сградата на ул. "Македония" 53 се е помещавало представителството на Русия, съобщава радио Варна.

Припомняме, че в списъка на обявените за отзоваване руски дипломати през юни 2022 г. бяха почти всички работещи в консулството във Варна, включително и генералният консул Владимир Климанов.
 
Сградата на ул. "Македония" 53 е частна държавна собственост, на Министерство на външните работи. По информация на Радио Варна, договорът за наем, сключен между ведомството и представитеството изтича на 1 ноември, т.е., след броени седмици.

Коментари

Алла Гигова ( преди 6 месеца )
Враждебен акт спрямо Русия... Срам да го наблюдавам. Погребахме съветско-българската дружба, сбогуваме се с братството... Лошото е това, че такива неща ТРУДНО се забравя и не се забравя. НО ОБИЧАМ МОИТЕ БЪЛГАРСКИ ПРИЯТЕЛИ, ДРУГАРИ И СЪСЕДИ,,,ЦЯЛАТА ТРУДОВА БЪЛГАРИЯ, БЪДЕТЕ ЩАСТЛИВИ И СТОЙКИ СПРЯМО ИНТРИГИТЕ НА КАПИТАЛИСТИЧЕСКИЯ ФАШИЗЪМ. ПОБЕДАТА ЩЕ ДОЙДЕ, И НА НАШАТА ОБЩА УЛИЦА ЩЕ ИМА ПРАЗНИК!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 3 rate up comment 4
Новини Варна