IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Политика
14:20 | 1 ноември 2023
Обновен: 13:54 | 12 май 2024

Външно отне акредитацията на руски журналист

Москва плаши с ответни мерки

По материала работи: Ставри Таргов
Външно отне акредитацията на руски журналист

Българското министерство на външните работи е отнело акредитацията на кореспондента на в. "Российская газета" Александър Гацак, без да дава обяснения и го е заплашило с екстрадиция, твърди пресслужбата на вестника.

Публикацията провокира остър коментар от страна на руското външно министерство към България. В "Телеграм" говорителят на руското външно министерсво Мария Захарова написа, че Русия ще предприеме ответни мерки на действията на българските власти.

Според публикацията на "Росийская газета" в посолството на Русия в София е получено уведомление от българското външно министерство за отнемане на акредитацията на Александър Гацак и за екстрадицията му без да са оповестени причини за това решение.

Оттогава Гацак се намира на територията на руското посолство в София и не го е напускал поради съображения за сигурност, става ясно от публикацията на "Российская газета", съобщава БНТ.

Коментари

Новини Варна