IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Политика
11:20 | 4 ноември 2023
Обновен: 12:43 | 10 май 2024

Премиерът Денков поиска оставката на шефа на ДАНС

Причината - МАШИНАГЕЙТ

По материала работи: Ставри Таргов
Премиерът Денков поиска оставката на шефа на ДАНС

Премиерът акад. Николай Денков поиска оставката на председателя на ДАНС Пламен Тончев. Причината е, че той не е освободил заместника Денев си заради МАШИНАГЕЙТ.

"Очаквах председателят на ДАНС да представи мотивирано предложение за зам.-председателя Денев. Той е автор на справката, съдържаща непроверени и манипулативни твърдения, които дадоха началото на саботажа срещу машинното гласуване.

Отказът на председателя да освободи заместника си ми дава два ясни сигнала - че одобрява незаконните действия на Денев и, че няма възражения срещу използването ѝ за дестабилизиране на изборния процес.

Тези действия са съзнателен удар срещу националната сигурност и демокрацията", заяви той.

По думите му справката е в нарушение на закона. "Това е пореден случай, в който председателят на ДАНС не изпълнява задълженията си, затова изпратих мотивите си за освобождаването на Пламен Тончев от поста председател на ДАНС.

Освен незаконната намеса на агенцията в местните избори, мога да посоча още няколко причини за това си искане. България влезе в сивия списък за пране на пари, а основна координираща институция за изпълнение на препоръките от Комитета за борба с изпирането на пари, е ДАНС", заяви Денков, цитиран от "Телеграф".

Коментари

Новини Варна