IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Политика
09:20 | 8 ноември 2023
Обновен: 10:42 | 29 април 2024

Мустафа Карадайъ подаде оставка като председател на ДПС

Ахмед Доган се връща начело на партията

По материала работи: Ставри Таргов
Мустафа Карадайъ подаде оставка като председател на ДПС

Мустафа Карадайъ подаде оставка като председател на ДПС, съобщиха от партията. Това се е случило на заседание на Централното оперативно бюро, проведено във вторник.

Все още няма яснота за мотивите за оставката. От пресцентъра на ДПС обявиха, че все още не могат да потвърдят информацията.

Моделът за управление на ДПС в местната власт означава модерни европейски общини, в които всички хора живеят достойно, каза той

Иначе Мустафа Карадайъ е роден на 8 май 1970 г. в село Борино, Девинско. Завършва висше икономическо образование в УНСС, учил е и математика в Софийския университет.

Учредител на Академичното дружество на ДПС в град София и член на ДПС от май 1991 г. Учредител на младежката организация на ДПС и неин председател през първите два мандата (1998 – 2003).


Между 2001 и 2009 година е член на Централната избирателна комисия, като през повечето време е и неин секретар.

От 2010 г. е организационен секретар на Централното оперативно бюро (ЦОБ) на ДПС. От 2013 г. е народен представител от ДПС.

От 24 декември 2015 г. е един от тримата временни съпредседатели на ДПС до IX национална конференция на партията, след като е изключен Лютви Местан.

На 24 април 2016 г. е избран за председател на ДПС от IX национална конференция на партията, след като на Бъдни вечер 2015 г. с пълно единодушие Местан е свален от поста.

На 12 декември 2020 г. е преизбран за председател на ДПС от X национална конференция на партията, съобщава bTV.

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган се връща начело на партията, научи неофициално bTV.  Той ще остане действащ председател до конференция, която ще се проведе през февруари 2024 г.

По-късно от партията съобщиха, че Доган поема оперативното ръководство на партията до провеждането на Националната конференция.

 

Коментари

Новини Варна