IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Политика
11:20 | 28 ноември 2023
Обновен: 14:37 | 28 април 2024

България разреши полет на Сергей Лавров във въздушното ни пространство

Руският външен министър ще лети до Скопие

По материала работи: Ставри Таргов
България разреши полет на Сергей Лавров във въздушното ни пространство

България е дала разрешение за полета на руския външен министър Сергей Лавров във въздушното ни пространство, съобщиха от Министерството на външните работи.

Лавров ще участва в заседание на Съвета на министрите на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. То ще се проведе в Скопие от 29 ноември до 1 декември.

Дипломатическото разрешение за прелитане има временен характер и е валидно 3 часа преди и 72 часа след определената дата и часове за прелитане, уточняват от външното ни министерство.

Разрешението за полета на Лавров попада под изключенията от прилагането на санкционния режим на ЕС спрямо него. Даденото разрешение не се отнася за членове на делегацията му, които също са санкционирани лица, съгласно действащото право на ЕС, което е изрично упоменато в нотата-отговор на българската страна, уточняват от външното ни министерство, цитирано от БНР.

Коментари

Новини Варна