IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Политика
16:00 | 4 януари 2024
Обновен: 15:50 | 1 май 2024

Няма да пращаме наши военни кораби в Червено море

Решение за участие в акцията може да вземе само парламентът

По материала работи: Ставри Таргов
Няма да пращаме наши военни кораби в Червено море

Войната в Украйна води до рискове за корабоплаването и затова се включват три страни в опазване от мини и ще се гарантира сигурността на корабоплаването и по-високата сигурност в нашите води. Това заяви в Благоевград военният министър Тодор Тагарев.

За военните, които се говореше, че ще изпращаме в Червено море, Тагарев каза, че първият отвлечен кораб има капитан и помощник-капитан българи, те са още с кораба и не са освободени, наша задача е те да бъдат освободени, пише "Стандарт", като цитира БГНЕС.

"Борисов е прав, няма как да се включим в такава операция без решение на НС. Но ние дискутирахме кой е най-добрият начин да подходим.

Опциите са, че няма да пращаме кораби там и въобще не става въпрос за пращане на войска някъде в Йемен, участваме с щабни офицери и по някои други начини можем да участваме в зависимост от нашите способности", информира Тагарев.

Коментари

Новини Варна