IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Политика
20:26 | 22 юни 2015
Обновен: 18:08 | 19 април 2024

ОИК Павел Баня прекрати пълномощията на Общинския съвет

В периода от 13 февруари до 19 юни ОбС не е провеждал законосъобразно редовно заседание

По материала работи: Юлиян Атанасов
ОИК Павел Баня прекрати пълномощията на Общинския съвет

С решение на Общинската избирателна комисия в Павел баня са прекратени предсрочно правомощията на целия Общински съвет, предаде БГНЕС. Председателката на общинската избирателна комисия Цанка Христова обясни, че на проведеното на 19 юни заседание са взети две решения: 1. за прекратяване на правомощия на общинския съветник Иса Бесоолу на основание влязла в сила присъда; 2. за прекратяване на правомощията на целия общински съвет.
В периода от 13 февруари до 19 юни Общинският съвет не е провеждал законосъобразно редовно заседание, обясни Христова. ОИК е поискало още през май от председателя на ОС на Павел баня информация дали са провеждани заседания, но така и на се получили отговор. Те са поискали също така от кмета на града платежни документи са предоставени в общинска администрация – договор за наем на зала, договор за дарение и др.
Решението на ОИК може да се обжалва и пред ЦИК и пред административния съд.
Петър Бояджиев, който е общински съветник, посочи, че за него това решение е крайно неморално. Според него с него се подменя конституционното право на всеки един българин да използва гласа си, определяйки общински съветник, представляващ неговата воля. Бояджиев заяви, че казусът е голям, а потърпевши са хората, живеещи в община Павел баня. "Според мен при липсата на общински съвет, бизнесът спира работа", каза той.
 

Коментари

Новини Варна