IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Политика
15:10 | 24 март 2024
Обновен: 21:30 | 28 април 2024

Мария Габриел оттегля кандидатурата си за премиер, отиваме на нови избори

ГЕРБ няма да участва повече в преговори и няма да подкрепи правителство с втория мандат

По материала работи: Ставри Таргов
Мария Габриел оттегля кандидатурата си за премиер, отиваме на нови избори

Мария Габриел ще внесе в понеделник писмо в Народното събрание, с което оттегля кандидатурата си за министър-председател. Това обяви на брифинг в централата на ГЕРБ самата тя и добави, че ГЕРБ няма да участва повече в преговори и няма да подкрепи правителство с втория мандат.

"Всички видяхме, че всички важни реформи се случват с ГЕРБ. Имаше разговори и през последните дни и ГЕРБ отстъпи, но имаше нови искания. За това ние казваме „Не", каза ще Габриел.

"Не на постоянните нови условия, и не на нови и нови условия. Това постоянно изпълва ГЕРБ с нетърпимост по отношение на отказа от среща искането ни за споделена отговорност", добави тя.

"Искам да изразя съжаление за създалата се ситуация. Направихме отстъпки, имахме обща основа, но за съжаление ще трябва да се върнем към нея след избори.

Ще продължа да бъда вицепремиер до последния ден на това правителство", каза Габриел и призова за предизборна кампания без манипулации.

БНР

Коментари

Новини Варна