IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Политика
18:35 | 24 юни 2015
Обновен: 05:07 | 24 април 2024

БСП и ГЕРБ може да имат общ кандидат за кмет на Кърджали

Кандидатурата трябва да е приемлива за всички, твърдят и от двете страни

По материала работи: Борис Проданов
БСП и ГЕРБ може да имат общ кандидат за кмет на Кърджали

Структурата на БСП в Кърджали покани ГЕРБ на разговори за издигането на общ кандидат за кмет на общината. Общинският лидер на левицата Георги Кючуков лично занесе в местната централа на ГЕРБ официална покана за разговорите.


"Единственият начин да имаме по-различно управление от това, което ни предлага ДПС, с цената на взаимния компромис, е да излъчим обща кандидатура за кмет. Като няма да се намали влиянието на всяка от политическите формации, защото нашето предложение е всяка от тях да има самостоятелна листа за общински съветници", заяви Кючуков, цитиран от БНР.


"Общата кандидатура трябва да е приемлива за всички. Тя трябва да бъде равноотдалечена от всички нас. Това е компромисът, към който призоваваме", допълни той. Социалистите са готови на разговори за евентуален общ кандидат и с други формации.


В началото на февруари ГЕРБ обявиха, че ще положат всички усилия за спечелването на вота в Кърджали. Тогава депутати от управляващата партия коментираха, че се обсъжда да бъде издигнат областният управител Илия Илиев. Окончателните имена на всички кандидати за кметове и общински съветници на партията се очаква да бъдат обявени до края на юли.

Коментари

Новини Варна