IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Политика
12:31 | 27 август 2015
Обновен: 11:32 | 23 март 2024

Младо момиче обърка минерална вода с белина

Пострадалата е без опасност за живота, няма сериозни поражения

По материала работи: Борис Проданов
Младо момиче обърка минерална вода с белина

19-годишна от Симитли погълна белина, след като объркала опасната течност с минерална вода. С. Д. по спешност е приета за интензивно лечение в реанимация на благоевградската болница, благодарение на бързата реакция на близките и лекарската намеса интоксикацията от дезинфектанта е овладяна и животът й е спасен, съобщи struma.bg.


Нелепият инцидент станал миналата миналата вечер малко преди 19,00 часа. Девойката, която работи в местно заведение като сервитьорка, се завърнала уморена село края на работния ден в дома си, намерила в кухнята бутилка минерална вода и жадно отпила. Веднага усетила неприятния мирис и парене и разбрала, че бутилката не е пълна с вода, а с белина. На помощ се притекли брат й и баща й. Силно притеснени, те потърсили лекарска помощ във филиала за Спешна помощ - Симитли.


"Касае се за неволно отравяне. Пациентката бе с интоксикация, имаше оплаквания от гадене и световъртеж. Беше унесена и с общо неразположение”, каза завеждащата филиала Мария Савева, която й оказала първа помощ. "Предвид опасността от засягане на хранопровода и дихателните пътища пациентката по спешност бе транспортирана за Благоевград”, поясни още М. Савева.


"Пострадалата е без опасност за живота, няма сериозни поражения, консултирана е със специалисти и остава под активно лекарско наблюдение”, съобщиха от МБАЛ - Благоевград. Медиците предупреждават да не се преливат и прехвърлят отровни вещества в посуда за хранене, защото такава непредпазливост може да струва живота ви.

Коментари

Новини Варна