IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Политика
20:26 | 10 септември 2015
Обновен: 14:42 | 29 април 2024

Борбата с миграцията – основен приоритет за МВР

Вече се вижда успешна работа в тази насока, увери Бъчварова

По материала работи: Юлиян Атанасов
Борбата с миграцията – основен приоритет за МВР


 

Приоритетите в работата на национално ниво остават овладяване на миграционните потоци и борбата с каналджийството, обяви при своето посещение в Кърджали министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова, цитирана от пресцентъра на МВР. По думите й вече се вижда последователната и успешна работа в тази насока, "но трябва подобряване на пътно-транспортната обстановка, където резултатите са все още неудовлетворителни”. Трябва да продължи подобряването и на противодействието на битовата престъпност, като вече се създава организацията за повече полицейско присъствие на улицата, както и видеонаблюдение, заяви още Бъчварова и подчерта положителните резултати при борбата с контрабандата.
Министърът на вътрешните работи беше на работно посещение в ОД на МВР-Кърджали, за да провери дейността на дирекцията и за да се запознае с условията за работата на служителите, пише dnes.bg. "Мое задължение е да защитавам интересите на служителите и да работя за подобряване на системата, но същевременно с това ще поддържам и стриктния контрол над работата на служителите и тяхното поведение”, подчерта тя. Министър Бъчварова обясни, че е сформирано звено, което да анализира как се осъществяват политиките на ръководството, което до този момент не е съществувало в МВР.
“Добрият анализ е ключов, за да установяваме слабите места и ще се изисква отчетност всеки ден от всеки един ръководител”, подчерта тя.

Коментари

Новини Варна