IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Политика
20:44 | 10 септември 2015
Обновен: 03:02 | 30 април 2024

Заличили над 1700 изборни мигранти от списъците

Губернаторите казват кой има право на глас до 16 септември

По материала работи: Юлиян Атанасов
Заличили над 1700 изборни мигранти от списъците


1724 души са заличени от избирателните списъци заради неправомерна и незаконосъобразна регистрация по настоящ адрес, която видимо е направена с цел участие в местния вот. Това съобщи по време на блицконтрол в парламентарната комисия по регионална политика и местно самоуправление регионалният министър Лиляна Павлова, пише dnes.bg. Най-много нарушения са открити във Видинско.
Утре ще бъдат подготвени предварителните избирателни списъци и те ще бъдат изпратени на областните управители, стана ясно още от думите на Павлова. До 16 септември губернаторите трябва да ги публикуват, за да може хората да направят необходимите проверки. Това ще може да става и по електронен път.
Пред депутатите министърът съобщи, че вече е одобрена и последната от новите програми за Трансгранично сътрудничество - тази с Гърция. По сегашните програми няма риск от загуба на средства, увери Павлова.
Тя съобщи и че е било отложено съвместното заседание по програмата с Турция с бюджет от почти 30 млн. евро и одобрението на насоките за кандидатстване, защото трябва да има консултации на ниво "министри на външните работи“.
След блицконтрола регионалният министър съобщи, че до края на мандата на правителството на Бойко Борисов се очаква да има завършени 300 километра магистрали, изцяло построени в рамките на двата мандата.
 

Коментари

Новини Варна