IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Политика
07:28 | 11 април 2014
Обновен: 18:22 | 19 април 2024

Парламентът пак не събра кворум

Парламентът пак не събра кворум

По материала работи: Златина Добрева
Парламентът пак не събра кворум

Втори ден парламентът не започна работа навреме поради липса на кворум. В 9:00 часа, когато трябваше да започне заседанието на парламента, в пленарна зала имаше 110 депутати. Както и в четвъртък, нито един депутат от „Атака” не отиде на работа. В отговор на това от ГЕРБ в пленарна зала бяха само лидерът на партията Бойко Борисов и депутатът Ивайло Московски.
Председателят на парламента Михаил Миков заяви, че след половин час отново ще направи опит да събере нужния кворум от 120 народни представители.
И при повторната регистрация обаче се оказа, че депутатите не са достатъчно, за да бъде открито заседанието. Тогава се регистрираха 112 народни представители, информира dnes.bg.
Миков обяви, че ще разпространи имената на депутатите, които  отсъстват, защото според него това отношение към парламента трябва да стане ясно на хората.
"Седем провалени и седем извънредни заседания има през тази сесия”, укори той народните представители.
Според Миков дори трябва да се отмени тържественото заседание за Деня на конституцията на парламента на 16 април, след като депутатите не ходят на работа.

Коментари

Новини Варна