IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Политика
13:18 | 9 април 2014
Обновен: 04:55 | 24 април 2024

Сидеров отива на съд за скандала на летище Варна

Сидеров отива на съд за скандала на летище Варна

По материала работи: Златина Добрева
Сидеров отива на съд за скандала на летище Варна

Софийската градска прокуратура внесе в Софийския градски съд обвинителен акт срещу Волен Сидеров заради инцидента на летище Варна, съобщиха от прокуратурата.
Лидерът на „Атака“ е обвинен в хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда на полицай.
Прокуратурата започна разследване срещу националиста, след като на 6 януари по време на полет от София за Варна той обиждал френски дипломат и се сбил последователно с един от пасажерите, както и с униформен полицай на летището. Няколко дни след инцидента главният прокурор внесе в деловодството на парламента искане за сваляне на имунитета му. На 22 януари Сидеров и депутатите от групата на националистите се отказаха от депутатските си имунитети от парламентарната трибуна, като подадоха заявленията си директно на председателя на парламента Михаил Миков.
В изявлението на прокуратурата се казва, че Сидеров е осъществил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, пише dnes.bg. Те се отличават по своето съдържание с изключителен цинизъм и дързост, както и със съпротива срещу орган на властта.
Оттам посочват, че „с хулиганското си поведение Сидеров предизвикал скандал и отправил обидни реплики към френската гражданка Стефани Дюмортие. При извозване на пътниците от борда на самолета до летищния терминал Сидеров е извършил горепосочените действия, като е предизвикал скандал с Димитър Бахнев. Крещял му е, блъскал го и се е опитал да го ритне и удари. В зоната на летищния терминал и на паркинга на летище Варна Сидеров е продължил да се държи непристойно. Крещял, отправял обидни реплики и квалификации към органите на полицията. Деянието е било придружено със съпротива срещу орган на властта – Милен Кателиев и Недко Недев (служители към III РУП-Варна), които изпълнявали задълженията си по опазване на обществения ред".
Сидеров е обвинен и за това че на 6 януари на летище Варна причинил на изпълняващия служебните си задължения полицай Костадин Колев лека телесна повреда в областта на лявата скула, като му нанесъл удар с юмрук.

Междувременно стана ясно, че лидерът на РЗС Яне Янев е осъдил лидера на „Атака” Волен Сидеров за 54 000 лева заради квалификациите „лумпен, измекяр и презерватив”, които Сидеров си е позволил да направи.

Коментари

Новини Варна