IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Политика
06:00 | 18 февруари 2014
Обновен: 17:52 | 23 април 2024

Разбрахме се с Турция по проблема с превозвачите

Разбрахме се с Турция по проблема с превозвачите

По материала работи: Златина Добрева
Разбрахме се с Турция по проблема с превозвачите

България и Турция постигнаха договорка, която решава проблемите на превозвачите по границата.
След 6-часови преговори в Анкара снощи по проблемите с квотите за превозвачите транспортните министри на България и Турция договориха увеличаването на броя разрешителни, съобщи пред bTV транспортният министър Данаил Папазов.
По думите му двете страни са се разбрали да се върви към пълна либерализация на разрешителните режими, както и да бъде написана напълно нова спогодба. Действащата в момента е от 1977 г. и е изключително остаряла.
Министър Папазов съобщи, че с турския му колега Лютви Елван са се разбрали в първата седмица на март експерти на двете администрации да започнат изработването на новата спогодба. Тя трябва да бъде готова до края на месеца, а след процедурите по приемането й в двете държави да бъде подписана до края на април и да влезе в сила.
"До въвеждането на новата спогодба двете администрации се задължиха да оказват абсолютно пълно съдействие, което да облекчава транспортните услуги между двете страни”, увери Данаил Папазов, цитиран от dnes.bg.
Както е известно преди седмица българските превозвачи спряха движението на камиони през граничните пунктове Капитан Андреево и Лесово, след като Турция отмени на 30 януари разрешителните за транзит.

Коментари

Новини Варна