IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Политика
11:28 | 17 февруари 2014
Обновен: 17:51 | 23 април 2024

АБВ готови и за парламентарни избори

АБВ готови и за парламентарни избори

По материала работи: Златина Добрева
АБВ готови и за парламентарни избори



ДЕЯН МИХАЙЛОВ
Ако през май се проведат освен евроизбори и предсрочни парламентарни, ние сме готови и ще участваме. Това разкри във Варна лидерът на АБВ Георги Първанов. Той допълни, че ако се наложи, формацията му ще използва като платформа за вота извънпарламентарни партии, тъй като в момента не е регистрирана като партия.
Предизборната агитация трябва да се провежда на официалния за страната език, категоричен е Георги Първанов. Той обаче допълни, че ДПС и досега са агитирали на турски език. БСП ще се съобрази с ДПС относно формулировката за уседналостта по време на избори, смята експрезидентът.
Георги Първанов присъства във Варна на откриването на офис на АБВ. Освен Първанов в града ни бяха още евродепутатът Ивайло Калфин, ексвътрешния министър Румен Петков, общественикът Емил Кало, бившият ректор на УНСС Борислав Борисов.
Кой предложи Пламен Стоянов за директор на ВиК-Варна и защо прокуратурата бездейства, че той на два пъти е декларирал невярно съдържание в документи, зададе въпрос Румен Петков. Той разкритикува и новия директор на МБАЛ „Света Анна“ д-р Десислав Тасков, който не бил одобряван от лекарите в болницата.
Ивайло Калфин пък се застъпи за кметовете на Девня и Нови Пазар, които не получили нито лев от онези 500 милиона, които кабинетът реши да инвестира по общини. Калфин добави, че и за Варна подкрепените проекти са само два – строеж на съдебна палата и ремонт на Двореца на културата и спорта.
Преди откриването на офиса на АБВ, млад мъж на колело започна да скандира срещу Георги Първанов и попита „Колко ви плати Саддам?“. После обърна плочата и завика „Нова партия, стара мафия“. Сред уважилите посещението на Първанов бяха общинският съветник от БСП Аврам Тодоров, заместник-кметицата на Девня Ели Иванова и други леви симпатизанти.


Коментари

Новини Варна