IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Политика
08:31 | 6 февруари 2014
Обновен: 17:45 | 23 април 2024

ГЕРБ внесе нов вот на недоверие

ГЕРБ внесе нов вот на недоверие

По материала работи: Златина Добрева
ГЕРБ внесе нов вот на недоверие

ГЕРБ внесе вот на недоверие срещу правителството заради сектор "Сигурност". Конкретната тема е провалът на правителството в сферата на вътрешната сигурност и обществения ред, обясни депутатът Веселин Вучков.
Като първи мотив той посочи провала на реформата в сектор "Сигурност". Според Вучков има опит, при това успешен, специалните служби да бъдат подчинени на различни интереси. Несправянето с бежанския проблем, ескалиращата контрабанда, безпощадната битова престъпност са другите мотиви, посочени от Вучков.
Изборът ни беше и труден, и лесен, защото теми излизат ежечасно, не ежедневно, заяви зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Димитър Главчев. Той обясни, че премиерът е специалист по финанси и му препоръчва да не се изказва по теми, които не са му специалност.
Красимир Ципов обясни, че има сериозни проблеми при справянето с бежанската вълна и изрази готовност да се оборят много от отчетените успехи на вътрешния министър Цветлин Йовчев. По негови думи много се бави и самата реформа в сектор "Сигурност". Той посочи, че приемането на Закона за МВР се бави необяснимо.
Нека да запазим един елемент на изненада. Ще чуете нашите аргументи, когато се разглежда темата, коментира Ципов.
Ние твърдим, че имаме достатъчно силни аргументи, а от отсрещната страна чуваме само уверения, допълни той.
Ние не очакваме този вот категорично да успее, но се надяваме управляващата коалиция да се вслуша в аргументите на опозицията. Надяваме се този вот да бъде полезен, заключи Вучков, цитиран от dnes.bg.
От ГЕРБ очакват "Атака" да изрази категорична позиция по темата, особено предвид, че няколко пъти искаха оставката на Йовчев.

Коментари

Новини Варна