IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Политика
13:08 | 1 февруари 2014
Обновен: 15:00 | 14 май 2024

БСП-София свали политическото си доверие от всички, свързани с АБВ

БСП-София свали политическото си доверие от всички, свързани с АБВ

По материала работи: Златина Добрева
БСП-София свали политическото си доверие от всички, свързани с АБВ

Софийската градска организация на БСП е приела позиция, с която се сваля политическото доверие от всички, които подкрепят паралелната листа на АБВ за евроизборите, обяви пред журналисти Калоян Паргов, председател на БСП – София.
Когато цялата партия ти снеме политическо доверие, това значи много повече, отколкото да си прекратил членството си, посочи Паргов. Той уточни, че в самия устав няма такава формулировка като изключване.
"В устава има норми на политическо въздействие. Има и норма, свързана с прекратяване на членството. В устава е записано, че кворумът, с който трябва да се вземе подобно решение за снемане на политическо доверие, е много по-голям от този за прекратяване на членството. Т.е. нормата на политическото въздействие, свързана със снемане на политическо доверие, е много по-силна”, обясни Паргов.
Той съобщи пред събралите се журналисти, че Софийската градска партийна организация на БСП единодушно застава зад лидера си Сергей Станишев и го издига за водач на листата евродепутати в изборите през май 2014 г.
Предложенията от София са 41 кандидатури. В тях присъстват известни имена като Илияна Йотова, Георги Пирински и Деница Златева.
"Предстои заседание на Националния съвет, след което ще стане ясно кой е конкурент, кой е опонент", заяви Паргов по отношение на АБВ-то на Георги Първанов.
"Аз не приемам подобни действия, тъй като те отслабват силата ни, устрема ни към постигане на може би най-важната политическа задача след парламентарните избори, а именно – спечелване на европейските избори, което по същество ще означава край на политическия ГЕРБ за връщането му на власт”, посочи Паргов, цитиран от dnes.bg.

Коментари

Новини Варна