IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Политика
08:42 | 23 януари 2014
Обновен: 17:34 | 23 април 2024

Политолог: Очаква ни най-мръсната предизборна кампания досега

Политолог: Очаква ни най-мръсната предизборна кампания досега

По материала работи: Златина Добрева
Политолог: Очаква ни най-мръсната предизборна кампания досега

„Очаква ни най-мръсната предизборна кампания от всички досега. Тя започна още през първите дни на новата година“, каза в сутрешния блок на Bulgaria On Air политологът Борис Попиванов.
Проблемът е, че умората в обществото е съвсем видима, а хората спряха да вярват, че нещо може да се промени, добави експертът. „Протестите направиха добра услуга на управляващите. Сега всеки скандал минава за нещо нормално, обичайно“, поясни още Попиванов.
По думите му дори реформаторския блок е загубил инерцията, с която стартира. „Тази формация се занимава твърде много с вътрешните си проблеми, вместо с болжеките на гражданите. Обществото забелязва това и седи настрана“, посочи политологът.
Относно отказът на лидера на „Атака“ Волен Сидеров от депутатски имунитет, Попиванов коментира, че народният представител има от какво да е обиден. „Сидеров смяташе, че дълго време ще бъде в центъра на медийното внимание. Сега се появи доклада за България от Европейската комисия, подновиха се дебатите около проекта „АБВ“ на Георги Първанов и изведнъж „Атака“ останаха извън светлината на прожекторите. Очевидно се чувства недооценен“, добави политологът.
Според него след падането на имунитета на Сидеров не би следвало нещо в политическата конфигурация да се промени и „Атака“ ще продължи да изразява подкрепа към управляващите, макар и задочно. „БСП, ДПС и „Атака“ имат една обща движеща сила и това е желанието да попречат на всяка цена на Бойко Борисов и ГЕРБ да се върнат на власт“, добави Борис Попиванов.
bgonair.bg

Коментари

Новини Варна