IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Политика
08:58 | 16 януари 2014
Обновен: 10:34 | 13 май 2024

Христо Бисеров се яви по делото "Енимехмедов-Доган"

Христо Бисеров се яви по делото "Енимехмедов-Доган"

По материала работи: Златина Добрева
Христо Бисеров се яви по делото "Енимехмедов-Доган"

Христо Бисеров се яви като свидетел по делото срещу Октай Енимехмедов, обвинен, че е направил опит умишлено да убие Ахмед Доган.
На 17 декември, след като бившият заместник-председател на Народното събрание отново не се яви на заседание по делото, Софийският градски съд реши, че ще възложи на МВР да го обяви за общодържавно издирване, но само за да установи адреса му.
Оказа се обаче, че той не се е явил на това заседание, защото не е бил редовно призован понеже не е бил открит на нито един от адресите.
На единия си адрес, известен на съда, Бисеров не се е появявал от месеци, а на другия се помещавала чешката резиденция.
На предишно заседание в края на ноември пък Христо Бисеров бе глобен с 500 лева, тъй като не бе представил уважителна причина за отсъствието си.
Бившата дясна ръка на Ахмед Доган е с две повдигнати обвинения и е на свобода под парична гаранция в размер на 25 000 лева.
Едното обвинение е за това, че през 2012 г. в писмена декларация, подадена пред Сметната палата, не е посочил, че има сметки в банка в Швейцария.
Другото обвинение срещу него е за това, че в периода 13 декември 2012 г. - 21 февруари 2013 г. е извършил преводи на 314 529 щатски долара и 117 192 евро, като е знаел или предполагал, че парите са от престъпление.
Днес Христо Бисеров отказа всякакви изявления пред медиите. В Съдебната палата от "Господари на ефира" се опитаха да му връчат "Златен скункс", който впоследствие в суматохата беше счупен и така и не успя да стигне до притежателя си, писа dnes.bg.
Това е втори неуспешен опит на "Господарите" да връчат "животинката" на Бисеров, предишния път статуетката отново бе счупена в опит да му бъде връчена.

Коментари

Новини Варна