IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Политика
07:53 | 30 май 2014
Обновен: 18:25 | 19 април 2024

Бойко Борисов: Днес е време разделно

Бойко Борисов: Днес е време разделно

По материала работи: Златина Добрева
Бойко Борисов

Днешният ден е време разделно. Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след като мнозинството в парламента отхвърли внесения от опозицията вот на недоверие срещу правителството.
Той заяви, че днес всяка партия е определила бъдещето си и не желае вече никой да го пита дали ще има разговори с останалите политически партии за национално съгласие.
„Вотът беше в неделя, БСП и „Атака“ загубиха, „Атака“ отново показа, че е партията, която крепи ДПС на власт, съжалявам за депутатите на ДПС, на БСП, че подкрепиха този кабинет, който е пагубен за България, съжалявам за Орешарски, който не излиза да казва в какво финансово състояние е държавата и катастрофата, която ще последва и вече е факт”, заяви Борисов.
„След като не се съобразиха с вота на народа в неделя, след като не се съобразиха с финансови, икономически и всякакви аргументи, оттук нататък никога повече не искам да ме питате за национално съгласие, дали ще сядаме на една маса, на един стол, дали ще водим преговори с грандиозните думи за бъдещето на България. Тези хора показаха, че само за да са на власт, са готови да загърбят и вота на хората, който дори Станишев го пререди, Станишев не може да е първи в листата на БСП, а иска да управлява България”, заяви още лидерът на опозицията.
Според него управляващите са показали, че властта на всяка цена е изключително важна.
„Дори те канонизираха Цветан Цветанов вчера, защото всички министри на МВР, дори Цветлин Йовчев е написал много пъти "Не”, каза още Борисов по повод ефективната присъда на бившия вътрешен министър за отказа му да бъдат използвани СРС-та.
Борисов в същото време нападна соцлидера Сергей Станишев за делото срещу него за секретни документи по време на мандата му като премиер.
„На Станишев делото му е оформено за загубени секретни доклади, но няма как да ги загуби, те са предоставени на организираната престъпност, той не ходи с метро и трамвай, не пазарува в „Плод и зеленчук“ като премиер, за да ги загуби", заяви Борисов, цитиран от dnes.bg.
Той съобщи, че депутатите от ГЕРБ ще заведат колективен иск срещу народния представител от БСП Антон Кутев, който ги нарече “шайка престъпници".
Борисов призна, че опозицията няма да напусне парламента, но още не е ясно какво ще предприеме.

Коментари

Новини Варна