IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Политика
18:50 | 22 септември 2015
Обновен: 03:00 | 28 март 2024

Петното няма да става общински съветник в Русе

От заявените 1041 подписа коректни са само 794

По материала работи: Борис Проданов
Петното няма да става общински съветник в Русе

Бисер Миланов не успя да се регистрира като кандидат за независим общински съветник на предстоящите местни избори в Русе. „От извършената проверка се установява, че от заявените 1041 подписа коректни са само 794”, съобщава в. „Труд”.

 

 

Подписката не отговаря на изискванията на чл. 416, ал.1 от Изборния кодекс и решението на ЦИК, мотивира решението си ОИК. Крайният срок да се представи подписка с 1000 подписа от инициативния комитет изтича в 18 ч. във вторник.

 

 

Бисер Миланов успя да се регистрира като независим кандидаткмет, издигнат от инициативен комитет. Първоначално ОИК отказа да допусне участието му и за общински съветник, защото „всеки избирател може да участва само в един инициативен комитет”. Той обаче беше номиниран от друг и успя да подаде навреме документи.

 

 

Бисер Миланов се прочу покрай февруарските протести и срещите му с бившия премиер Пламен Орешарски. Той беше задържан зрелищно на 15 януари 2013 г. пред парламента със сподвижниците си от НД „Свобода” и стана обвиняем за закана за убийство на Боряна Георгиева.

 

 

Според прокурора по делото Даниела Димитрова съдебното му минало съдържа множество присъди и е описано на 6 страници. Той не се е поправил, въпреки че е изтърпявал наказания за грабеж, за умишлено причиняване на тежка телесна повреда и други. За почти всички Бисер Миланов е получил ефективни присъди.

Коментари

Новини Варна