IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Политика
17:12 | 9 юни 2014
Обновен: 21:18 | 25 април 2024

Мнозинството в БСП иска избори час по-скоро

Мнозинството в БСП иска избори час по-скоро

По материала работи: Борис Проданов
Мнозинството в БСП иска избори час по-скоро

Преобладаващото мнение, бих казала мнозинството от колегите ми и аз, смятаме, че трябва да има избори възможно най-бързо.
Това каза Илияна Йотова след заседанието на ИБ на БСП, чийто член е и тя, предаде репортер на БГНЕС.
Йотова каза, че има различни мнения за живота на правителството. За нея най-доброто решение от днес е да чуят възможно най много мнения. Това ще стане утре на заседание на Националния съвет на БСП. Затова на пленума са поканени не само членове на НС но и широк кръг от ръководствата на БСП по места. "Искаме да чуем всички мнения, които са меродавни, от които много зависи. Защото това ще са хората, които ще правят изборите", обясни Йотова.
Никой от другите представители на ръководството на БСП не пожела да каже на чакащите на улицата пред "Позитано" 20 журналисти какво са решили в ИБ. Очаква се утре Националният съвет да обсъди едногодишния отчет на правителството на Пламен Орешарски и резултатите от изборите за Европейски парламент.
"Всичко, което е било възможно като избори, е било обсъдено", обяви Борислав Гуцанов, без да конкретизира.
Колкото до това, дали са обсъждани промени в ръководството на партията, Илияна Йотова обясни, че в тази ситуация много трудно може да се правят избори в най-скоро време и да се правят същностни и сериозни промени вътре в БСП. Така от думите й се разбра, че въпросът за това остава на заден план. Очакванията се решение да вземе утре Националният съвет. "Най – важното в момента е какво да се направи, така че държавата в момента най-безболезнено да премине през всички тези изпитания, които има. А вътрешнопартийните неща на една, втора или трета политическа партия стоят на заден план", каза Гуцанов.
Утре според Йотова на заседанието на НС на БСП може да се очаква изключително обективна оценка на това, което направи правителството за тази една година. "С всичките добри неща, с всички неща, за които очевидно не стигна време и за това как БСП ще се подготви за изборите", обясни тя. Днес не е било обсъждано дали и премиерът Пламен Орешарски ще присъства на Националния съвет, уточни Гуцанов.

Коментари

Новини Варна