IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Политика
06:50 | 11 юни 2014
Обновен: 04:57 | 24 април 2024

Местан призова за приоритети над партийния егоизъм

Местан призова за приоритети над партийния егоизъм

По материала работи: Златина Добрева
Лютви Местан

Лидерът на ДПС Лютви Местан отново поиска консултации при президента за датата на предсрочните избори и за приоритетите "над партийния егоизъм“.
Ситуацията е драматична, но не трябва излишно да се драматизира и да се нагнетява с тежки думи, отново заяви Местан. По думите му ситуацията е такава, „че трябва да намерим воля за съгласие“. Местан уточни, че съгласието не трябва да изключва априори участниците в политическия процес.
Попитан готов ли е на „уйдурма“ с ГЕРБ, председателят на ДПС отговори: „Ако сведем политиката до далавера, вкупом непотребни ще станем“.
На въпрос „Кой предложи Пеевски“, Местан отговори, че отдавна е дал отговора и посочи „Станишев, Местан, Орешарски“. Този кабинет няма да падне с вот на недоверие, категоричен беше още Местан, пише dnes.bg.
Има Конституция и Изборен кодекс, каза той във връзка с датата за предсрочни избори. "От мен не може да чуете предложения, които да влизат в противоречия с българската Конституция. Затова казах, ако е възможно да са през юли, да са през юли", добави лидерът на ДПС, след като вчера соцлидерът Сергей Станишев поиска избори незабавно - до края на юли.

Коментари

Новини Варна