IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Политика
10:22 | 11 юни 2014
Обновен: 14:58 | 13 април 2024

НС избра членовете на Сметната палата

НС избра членовете на Сметната палата

По материала работи: Златина Добрева
Заседанието на парламента се провали

Народното събрание одобри членовете на Сметната палата, предложени от председателя Лидия Руменова, които положиха клетва пред депутатите.
"За“ гласуваха 111 депутати, против бяха само от ГЕРБ с 80 гласа, един депутат от левицата се въздържа.
Така в Сметната палата влизат Горица Грънчарова-Кожарева, Дилета Касабова-Токатлиян, Евгения Пенкова-Панталеева, Ширин Исмаил, Златина Русева, Мустафа Занков, Стефка Михайлова, Тома Дончев.
По-рано депутатите се скараха за поисканата от ГЕРБ поименна проверка на кворума.
Мая Манолова, която председателстваше заседанието, заяви, че закрива дебата за членове на Сметната палата. ГЕРБ бяха изчерпали времето си, а останалите ПГ не пожелаха да вземат думата.
От ГЕРБ отново поискаха поименна проверка и призоваха Манолова да не се отмята и тя да се състои. Тя обаче настоя, че от ГЕРБ са изчерпали времето си и не могат да я предлагат.
Цецка Цачева призова Манолова да предложи членовете на Сметната палата да бъдат гласувани поотделно. Манолова се съгласи, но предложението не беше прието от парламента.
Така с час закъснение от първоначално обявения депутатите продължават работа с обсъждане на вота на недоверие за фискалната политика.
Финанасовият министър Петър Чобанов и министри от кабинета заеха местата си в пленарна зала. Премиерът Пламен Орешарски също е в парламента.

dnes.bg

Коментари

Новини Варна