IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Политика
11:06 | 14 юни 2014
Обновен: 04:57 | 24 април 2024

Сидеров предложи Орешарски за служебен премиер

Сидеров предложи Орешарски за служебен премиер

По материала работи: Златина Добрева
Сидеров предложи Орешарски за служебен премиер

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров предложи Пламен Орешарски да стане служебен премиер. „Спокойно може да бъде оставен Орешарски за служебен премиер, за да не се създават интриги с имена и задъхани разследвания кой кой е, а и така да се спестят време и разходи", мотивира се той пред Дарик радио.
Той отново защити тезата си за избори в края на юли. След като самият мандатоносител казва, че правителството трябва да си ходи, какво повече има да се случи, попита Сидеров.
По думите му е странно стъписването на някои основни и не дотолкова основни политически сили, които много настояваха за избори, а когато чуха, че могат да станат през юли, изведнъж се дръпнаха.
„Дори лидерът на ГЕРБ се обади от Вашингтон, за да каже, че сега не трябва да са сега, а наесен. Защо искат хем бързи избори, хем се дърпат сега? Някой от тях не могат да преценят дали ще се организират същите десетки милиони, които им бяха изсипани да купуват гласове. Имаме предвид ББЦ, ДПС, ГЕРБ и БСП не са невинни също по това направление”, посочи Сидеров.
По повод разискваната идея за задължително гласуване Сидеров попита кой ще спазва и следи критериите за такъв тип гласуване, за да се въведе.
По думите му мажоритарната система е много подла и това, че ще се произведат личности, е спекулация. Това е начин да се създадат начини за купуване на гласове, каза Сидеров, цитиран от днес.бг.
Според него трябва да се въведе образователен ценз, за да може да се гласува - поне основно образование и умение да се чете и пише.
„Самият народ се разврати и се купуват гласове не само сред ромското население. Купуват се цели структури", допълни лидерът на „Атака".

Коментари

Новини Варна