IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Политика
11:14 | 14 юни 2014
Обновен: 16:04 | 24 март 2024

Правителството подава оставка следващата седмица?

Правителството подава оставка следващата седмица?

По материала работи: Златина Добрева
Правителството подава оставка следващата седмица?

Оставка на правителството може да се очаква и е „напълно възможна във всеки следващ ден на идната седмица”. Това коментира пред пред TV 7 червеният депутат Антон Кутев.
В същото време той подчерта, че „ако Пламен Орешарски подаде оставка сега, изборите трябва да са през август”. Той смята, че избори през юли все още са възможни „с минимални промени в законодателството и с общо съгласие”.
„Ако нещо събори правителството, това беше пресконференцията на Местан, смята Кутев. Според него тогава напреженията в БСП започнали да излизат.
Въпросът кой предложи Пеевски има отговор. Той е депутат от една определена политическа сила. Ние не говорихме досега, защото са ни партньори“, заяви Антон Кутев, цитиран от dnes.bg.
Според него ДПС са устроени по друг начин и тяхното гласуване не зависи толкова от публичния им образ. Той е на мнение, че вината на БСП е, че се е съгласила с назначението, което предизвика бурни протести в страната.
Според Кутев ДПС не понасят електорално щети от назначенията, а винаги ги понася БСП. „Оказа се, че Пеевски като втори в листата на ДПС изкара прекрасни резултати“, коментира той.
„Отговорът е един. Ние разчитаме винаги на политики. Ние разчитаме на това как ни приемат хората, а не на механизма на изваждане на хората“, заяви депутатът.

Коментари

Новини Варна