IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Политика
12:41 | 15 юни 2014
Обновен: 22:37 | 10 април 2024

Жельо Бойчев: На 25 май избирателите на БСП просто не гласуваха

Жельо Бойчев: На 25 май избирателите на БСП просто не гласуваха

По материала работи: manager
Жельо Бойчев: На 25 май избирателите на БСП просто не гласуваха

Моето разбиране е, че ние се нуждаем от значима промяна и това трябва да бъде много ясен знак към всички наши избиратели за това, че сме разбрали какво ни казаха на 25 май. Това каза пред БНР депутатът от БСП Жельо Бойчев.

На 25 май левицата не получи доверие, посочи Бойчев. „Смея да твърдя, че нашите избиратели не предпочетоха друг субект в ляво. Просто не отидоха да гласуват за друг, но не излязоха да подкрепят и БСП. Така че най-малкото, което им дължим в момента, е, че много ясно сме разбрали този им знак. Това означава да се направят значими промени в партията“, заяви депутатът.

Според него промените трябва да бъдат и в персонален план в ръководството, и в съдържателен план за начина, по който работи БСП, за начина, по който се взимат решенията и се отстояват позициите. 

„Трябва да има промяна. Смяната на един или друг човек, без да променим този подход на работа, не би донесло нищо“, посочи Бойчев.

Запитан не е ли опасно да се правят избори в период, в който тече прегрупиране на корпоративната и икономическата власт, Бойчев отговори: „ Опасно е, но ние сме свидетели на тази ситуация от последните няколко години“. 

„Аз също имам сериозни притеснения по този въпрос. Позволил съм си и пред колегите от Националния съвет да кажа, че за мен най-големият проблем е, че БСП не успя по категоричен начин да се разграничи от този корпоративен модел на управление, който доби връх по време на управлението на ГЕРБ“, посочи Бойчев. 

Според него тогава „цели сектори бяха картелизирани и монополизирани. И ние бяхме поели ангажимент да сложим край на това. Някак си ние не успяхме да го направим. Другото ми притеснение е, че държавата и институциите през последните дни са заложници на един бизнес конфликт“, каза още Бойчев.

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна