IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Политика
10:40 | 17 юни 2014
Обновен: 01:05 | 3 май 2024

Предсрочните избори между 28 септември и 12 октомври

Предсрочните избори между 28 септември и 12 октомври

По материала работи: Златина Добрева
При чести избори чиновниците не работели

Предсрочните избори ще бъдат в периода 28 септември - 12 октомври, а точната дата ще стане ясна след консултации между политическите партии. Това стана ясно след днешното 4-часово заседание на Консултативния съвет по национална сигурност при президента.
На днешното заседание на КСНС се очакваше лидерите на парламентарно представените сили да стигнат до консенсус за датата за предсрочен парламентарен вот, но това не се случи.
Всички партии с изключение на БСП вече обявиха своите виждания кога трябва да се проведе вотът.
От ДПС се обявиха за избори до края на годината, като първоначално се обявиха за вот в последната седмица на ноември или първата на декември, но след това лидерът на партията Лютви Местан призна, че е по-добре бюджетът за следващата година да бъде направен от новото правителство и да го приеме следващото Народно събрание, което означава, че вотът трябва да е през есента.
ГЕРБ настоява изборите да са до 29 октомври, а „Атака“ поиска те да са на 27 юли.
От БСП обаче нямат ясна позиция кога трябва да се проведе вотът. След като Сергей Станишев поиска още през юли да има вот, вчера говорителят на партията Ангел Найденов обяви, че най-вероятно днес няма да се стигне до консенсус за датата, а преговорите би трябвало да продължат във формат без президента Росен Плевнелиев.

Коментари

Новини Варна