IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Политика
15:17 | 18 юни 2014
Обновен: 05:31 | 29 май 2024

Плевнелиев: Служебно правителство през август и септември

Плевнелиев: Служебно правителство през август и септември

По материала работи: Ставри Таргов
Президентът остана без пари за чужбина, дават му още

Служебното правителство ще бъде факт през август и септември, обяви президентът Плевнелиев на брифинг в град Раковски, с уточнението, че е рано да говорим за служебно правителство, но хоризонтът за съставянето му действително е ясен. Има още какво да свърши Народното събрание и има още какво да свърши правителството, изтъкна още държавният глава. С подхвърляне на кандидатури няма да стане, коментира той бъдещия състав на служебния кабинет.
Нека категорично да е ясно, че като държавен глава нося своята отговорност. Ще посоча министър-председателя, ще сложа подписа си зад всеки един от министрите. За мен не са важни към момента точните кандидатури. За мен е важен подходът", подчерта още Плевнелиев. Той е доволен от вчерашното заседание на КСНС, което определи за успешно, тъй като е задало нов тип отношение между политиците и определило посоката, в която да се движи страната през следващите седмици. Видяхме промяна в подхода преди и след Консултативния съвет по национална сигурност.
В дните преди КСНС политическите лидери в България се замерваха с противоречиви изказвания и дати за избори. В деня на Консултативния съвет по национална сигурност те бяха националноотговорни, те бяха единни, имаше диалог, имаше много разум и разбирателство, заяви още държавният глава, като призова всеки един от политическите лидери да не разваля вече постигнатото.

Коментари

Новини Варна