IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Политика
12:46 | 26 септември 2015
Обновен: 06:47 | 28 март 2024

Атанасов видя заговор Русия - Турция срещу ЕС

Той заяви, че камионът с бежанци, който бе открит вчера в Перник, не е единственият подобен случай

По материала работи: Борис Проданов
Атанасов видя заговор Русия - Турция срещу ЕС

Русия и Турция имат пряка връзка с драмата с бежанците в Европа. Каналите у нас се покровителстват от службите.


Това заяви пред Нова телевизия председателят на вътрешната комисия в НС генерал Атанас Атанасов по повод пропускането на незаконни мигранти на територията на страната.

 

"След като службите нямат разработки, какво значи това? Имам много притеснителна информация. Питам какво прави изобщо професионалното ръководство на МВР? Казвам го сериозно. Питам къде са службите. На този етап ми се струва, че те са неефективни. Ще ги накарам да дойдат и да обяснят", закани се ген. Атанасов.

 

Той заяви, че камионът с бежанци, който бе открит вчера в Перник, не е единственият подобен случай: "Миналата седмица пак в хладилен камион за малко да бъдат задушени хора – заловени са на „Капитан Андреево”. Митничарите са направили откритието, а граничарите- ни лук яли, ни лук мирисали. Има нещо гноло в Дания", лаконичен бе депутатът.

 

Той посочи, че каналджиите на контрабандни стоки много бързо са се превърнали в трафиканти на хора и "използват същите стари чадъри в службите, за да осъществяват тази дейност".

 

Според Атанасов руско-турска игра поддържа бежанската вълна в световен план.

 

"Турция има сериозен проблем с кюрдите и не иска те да станат автономни. А Русия използва бюрократична Европа и слаба Америка, за да заяви своя интерес и да застане зад сирийския президент Башар Асад. В момента, в който Путин публично застана зад Асад, бежанският поток се увеличи. А турския президент Ердоган си промени отношението към Асад след като ходи в Москва и с Путин откриха реновираната джамия", поясни политикът.

 

Той допълни, че Гърция също използва драмата с бежанците-този път, за да разреши собствените си финансови проблеми с Европа.

 

Същевременно Атанасов заяви, че няма опасност 10 милиона бежанци да тръгнат към България. "Битката на българските институции е да ни чуят в Европа, че у нас наистина има риск да се получи гореща точка на пробив. За да посрещнем този риск, ни трябват финансови средства", изтъкна той.

 

Същевременно допусна, че ако е необходимо, в страната ще бъдат изградени разпределителни центрове.

Коментари

Новини Варна