IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Политика
10:49 | 19 юни 2014
Обновен: 23:30 | 7 май 2024

Станислав Анастасов е новият екоминистър

Станислав Анастасов е новият екоминистър

По материала работи: Златина Добрева
Станислав Анастасов е новият екоминистър

Станислав Анастасов положи клетва пред Народното събрание като министър на околната среда и водите. Анастасов беше избран на мястото на Искра Михайлова, която влиза като депутат в Европейския парламент.
Анастасов е предложение на ДПС, а именно това скара днес социалистите и доведе до оставката на заместник-председателят на парламентарната група на БСП Янаки Стоилов. В подкрепа на рокадата гласуваха БСП и ДПС, "Атака" гласува против, а ГЕРБ не участваха в гласуването.
Освен това парламентът прекрати и правомощията на депутатите от ГЕРБ Томислав Дончев и Емил Радев. И двамата бяха избрани за евродепутати на изборите на 25 май.

Новият министър е роден през 1983 г. Завършил е „Информатика” в Техническия университет в Мюнхен, и „Стопанско управление” в СУ „Св. Климент Охридски”. Работи като експерт политически партии към ЦС на ДПС. Владее английски, немски, руски и сръбски език. През 2011 г. е избран за координатор на Балканската либерална мрежа ISEEL. На последния конгрес на IFLRY e избран за вицепрезидент.

Коментари

Новини Варна