IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Политика
07:41 | 24 юни 2014
Обновен: 19:33 | 30 април 2024

Сергей Станишев напуска парламента

Сергей Станишев напуска парламента

По материала работи: Златина Добрева
Станишев става евродепутат за кратко

Председателят на БСП Сергей Станишев е внесъл молба в деловодството на Народното събрание за освобождаването му като народен представител.
По този начин лидерът на социалистите потвърждава избора си на евродепутат, съобщи „Фокус“.
Станишев беше водач на листата на социалистите за евровота, въпреки че впоследствие се оказа, че заради преференциалния вот 15-ят в нея Момчил Неков го е изместил от първото място.
Соцлидерът не отговаряше директно на въпроса ще отиде ли в Европарламента.
Преди дни той отговори само, че срокът за процедурата по поемане на поста изтича на 22 юни. Спокойно, не се притеснявайте, беше коментарът на Станишев.
Името му неофициално се спряга за следващ еврокомиксар от България. Именно това беше и едно от обвиненията на опозицията, че се бавят предсрочните избори, за да може председателят на БСП да бъде номиниран за поста, пише dnes.bg.
След слабия резултат на левицата на евроизборите се загавори и за оставка на лидера, до такава обаче не се стигна. На последния пленум на БСП Станишев получи мандат да организира задаващите се предсрочни избори.

Коментари

Новини Варна