IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Политика
07:16 | 27 юни 2014
Обновен: 15:14 | 1 май 2024

Парламентът даде зелена светлина на Станишев за Брюксел

Парламентът даде зелена светлина на Станишев за Брюксел

По материала работи: Златина Добрева
Станишев става евродепутат за кратко

Парламентът даде зелена светлина на лидера на БСП Сергей Станишев да замине за Брюксел. 171 депутати гласуваха „за“ предсрочното прекратяване на правомощията му като народен представител, трима бяха „против“, а петима се въздържаха. С това решение Станишев напуска националния парламент и става евродепутат.
Мястото му като председател на парламентарната група на "Коалиция за България" заема Атанас Мерджанов, който досега беше негов заместник.
Станишев подаде заявление за предсрочно прекратяване на пълномощията му на 23 юни, въпреки че когато поведе листата на кандидатите на левицата за евродепутати през май, заяви, че прави това само в знак на лидерство и няма да отиде в Брюксел.
В последния момент обаче промени решението си, като го мотивира с новата политическа ситуация в Европа след евровота.
Трима нови депутати се заклеха днес в Народното събрание, въпреки че мандатът им ще е кратък, защото най-вероятно ще има предсрочни парламентарни избори през есента. Те влизат на местата на избраните за евродепутати, пише dnes.bg.
Сергей Манушев Кичиков вече е народен представител от ДПС, а Даниела Панайотова и Петко Тотев - от ГЕРБ.

Коментари

Новини Варна