IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Политика
12:21 | 6 юли 2014
Обновен: 09:55 | 19 май 2024

Дончев зове: Правителството да подкрепи Кристалина Георгиева

Дончев зове: Правителството да подкрепи Кристалина Георгиева

По материала работи: manager
Дончев зове: Правителството да подкрепи Кристалина Георгиева

  Не бива да пропускаме тази възможност, смята евродепутатът

Малкото, което може да направи българското правителство до края на мандата си, е да даде национална подкрепа за Кристалина Георгиева, призова евродепутатът от ГЕРБ Томислав Дончев в предаването „Неделя 150” на БНР.

Повод за коментара на Дончев стана предложението на зам.-председателката на Европейския парламент Улрике Луначек, която преди 2 дни призова европейските лидери да изберат Кристалина Георгиева за еврокомисар по въпросите на външната политика на мястото на Катрин Аштън.

„Българското правителство не бива да пропуска възможността българският представител в Еврокомисията да има максимално висок и достоен пост. Това минава през номинацията на Кристалина Георгиева за втори мандат и през никакви други“, посочи Дончев.

Той е категоричен, че изненадваща номинация в последния момент категорично лишава България от възможността да участва в тази надпревара.

Според Дончев репутацията и доверието в Георгиева се дължи не на външнополитическата тежест или активното лобиране от страна на България, а на високите професионални и персонални качества, които тя притежава.

Българският евродепутат посочи, че със сигурност заемането на такава отговорна позиция е шанс за прокарване на българския национален интерес на европейско ниво.

dnes.bg

Коментари

Новини Варна