IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Политика
11:11 | 7 юли 2014
Обновен: 04:59 | 24 април 2024

Протест с украинско знаме посрещна Лавров в София

Протест с украинско знаме посрещна Лавров в София

По материала работи: Юлиян Атанасов
Протест с украинско знаме посрещна Лавров в София

С украинско знаме и плакати против руската политика беше посрещнат външният министър на Русия Сергей Лавров пред Министерския съвет в София, предаде dnes.bg. Дипломат №1 на Москва, който е на официална визита у нас, се срещна по обяд с премиера Пламен Орешарски. В програмата му са разговори и с президента Росен Плевнелиев и външния министър Кристиан Вигенин, както и вечеря с председателя на парламента. Предвидената среща между Миков и Лавров в Народното събрание беше отменена. От пресцентъра на парламента казаха, че причината е наложило се разместване в програмата.
Протестът срещу Лавров пред сградата на правителството по обяд беше организиран от група украински граждани.
Целта ни е да обърнем внимание към случващото се в Украйна и каква е руската политика спрямо страната, разказаха протестиращите, цитирани от БНР. Те настояха и за оттегляне на руското влияние.
Освен украинците пред Министерския съвет има протест и на представителите на „Протестна мрежа“. Те се обявиха против ареста на украинския режисьор Олег Сенцов, обявен за шпионин, който снимаше филм за референдума за анексирането на Крим от Русия.
Пред сградата на правителството ще има и контрапротест – на депутати и привърженици на „Атака“. Те се изправиха в защита на руската политика и срещу акцията на „Протестна мрежа“.

Коментари

Новини Варна