IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Политика
17:42 | 7 юли 2014
Обновен: 04:59 | 24 април 2024

Първанов не вижда промяна в БСП, само малка рокада

Първанов не вижда промяна в БСП, само малка рокада

По материала работи: Юлиян Атанасов
Георги Първанов очаква компромати за изборите



Президентът Георги Първанов засега не вижда генерална промяна в БСП, а казано на шахматен език - само една малка рокада. Това заяви той в ефира на TV7, цитиран от dnes.bg. Правя една уговорка, че не бих искал да бъда коментатор на заседанията, на съвещанията на БСП, тъй като изживявам нещата, които се случват там. Но все пак бих искал да се дистанцирам малко, да оставя колегите, приятелите да решават сами проблемите, които имат. Няма оставка, както някои мислеха. Такова нещо в изказването на доскорошния председател няма. Има само заявка за предстоящ конгрес, на който би трябвало да се избере друг лидер", каза Първанов.
Според лидера на АБВ Сергей Станишев запазва своята роля на ръководител на коалицията и е човекът, който подписва листата, човекът, който легитимира политически съответната коалиция, а и партиите, които я съставляват, в това число и БСП.
"По този начин си запазва правото да съхрани една немалка част от екипа си", подчерта Първанов.
Той заяви, че не може да бъде доволен от случващото се в БСП.
"Не мога да бъда доволен, когато се разпада нещо, на което и аз, и моите колеги, пък и цялата партия сме съграждали тухла по тухла", каза още Първанов.

Коментари

Новини Варна