IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Политика
11:06 | 9 юли 2014
Обновен: 04:58 | 24 април 2024

Парламентът ратифицира две споразумения с Международната банка за възстановяване и развитие

Парламентът ратифицира две споразумения с Международната банка за възстановяване и развитие

По материала работи: manager
Парламентът ратифицира две споразумения с Международната банка за възстановяване и развитие

Парламентът ратифицира две споразумения с Международната банка за възстановяване и развитие, свързани с пътната инфраструктура и с хидромелиоративния сектор. Народното събрание ратифицира изменение на Споразумението за предоставяне на консултантски услуги между агенцията "Пътна инфраструктура" и Международната банка за възстановяване и развитие от 25 октомври 2012 г. Изменението влиза в сила от 4 април. Целта е удължаване на срока на действие на споразумението до 26 октомври 2014 г. с оглед на по-пълното възползване от българска страна от консултантските услуги на Международната банка за възстановяване и развитие при усвояването на средствата от европейските фондове в областта на пътната инфраструктура. Предвиденото удължаване на срока на споразумението няма да доведе до промяна в неговата стойност, се посочва в доклада на парламентарната комисия по бюджет и финанси.

Депутатите ратифицираха и Споразумението за предоставяне на консултантски услуги за укрепване на конкурентоспособността на селското стопанство и изготвяне на проектостратегии за устойчиво управление в хидромелиоративния сектор и опазване от вредното въздействие на водите между Министерството на земеделието и храните и Международната банка за възстановяване и развитие. Споразумението цели получаването на подкрепа за разработването на работещ и жизнеспособен хидромелиоративен сектор (напояване, отводняване и защита на земеделските земи от вредното въздействие на водите) в България.

Парламентът и ратифицира Споразумението за търговия между ЕС и неговите държави членки, от една страна, и Колумбия и Перу, от друга страна, подписано на 26 юни 2012 г. в Брюксел, както и актовете на ХХV конгрес на Всемирния пощенски съюз. Депутатите ратифицираха още протокола за изменение и допълнение на меморандума за разбирателство за изпълнението на Програмата за трансгранично сътрудничество "България-Румъния" 2007-2013 година.

Коментари

Новини Варна