IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Политика
16:00 | 11 юли 2014
Обновен: 18:16 | 16 април 2024

Плевнелиев ще обсъжда с партиите финансите на държавата

Плевнелиев ще обсъжда с партиите финансите на държавата

По материала работи: Юлиян Атанасов
Плевнелиев поздрави Юнкер за избирането му начело на ЕК


Президентът Росен Плевнелиев ще проведе в понеделник на „Дондуков“, 2 консултации с парламентарните политически сили и с изпълнителната власт за обсъждане на анализ на финансовото състояние на държавата и необходимостта от предприемане на законодателни мерки от 42-то Народно събрание. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава, цитирани от dnes.bg. Поканата на президента е в изпълнение на постигнатите на политическите консултации на 29 юни т.г. договорености за осигуряване на координация и гарантиране на приемственост и плавен преход към следващо управление.
За участие в консултациите президентът е поканил председателя на Народното събрание Михаил Миков и председателите на всички парламентарни групи, министър-председателя Пламен Орешарски, заместник министър-председателя Зинаида Златанова и министъра на финансите Петър Чобанов.
На обсъжданията са поканени и главният прокурор на Републиката Сотир Цацаров, управителят на Българската народна банка Иван Искров и подуправителят на БНБ Калин Христов.

Коментари

Новини Варна