IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Политика
06:41 | 14 юли 2014
Обновен: 18:33 | 19 април 2024

БНБ, ДПС и ГЕРБ са поискали банковата ваканция

БНБ, ДПС и ГЕРБ са поискали банковата ваканция

По материала работи: Борис Проданов
БНБ, ДПС и ГЕРБ са поискали банковата ваканция

Желанието за банкова ваканция беше поискано от ДПС, ГЕРБ и Централната банка, твърди депутатът от Коалиция за България Румен Гечев.
Той заяви, че по време на консултациите при президента Росен Плевнелиев по повод на кризата с изтеглянето на пари от Първа инвестиционна банка преди 2 седмици е направено предложение за банкова ваканция. То е било подкрепено от ГЕРБ и ДПС и има достатъчно свидетели, които ще потвърдят това, посочи Гечев.
Идеята за банковата ваканция е била внесена от управителя на Българската народна банка Иван Искров и подкрепена от партиите на Борисов и Местан. За да стане факт тази мярка е трябвало да бъде гласувана на извънредно заседание на парламента в неделя. Свикването му е прерогативите на председателя Михаил Миков, който не го е направил, защото експертите на БСП са смятали банковата ваканция за пагубна за държавата и нейните финанси. Категоричната позиция на левицата срещу банковата ваканция е била подкрепена и от Асоциацията на търговските банки и на заседанието много остро против нея се е изказал професор Светослав Гаврийски, заяви Гечев.
Той отново подчерта, че Корпоративна търговска банка е изолиран случай в българската банкова система.
БГНЕС

Коментари

Новини Варна