IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Политика
17:20 | 28 юли 2014
Обновен: 05:00 | 24 април 2024

Проф. Георги Близнашки призна, че ще бъде част от служебния кабинет

Проф. Георги Близнашки призна, че ще бъде част от служебния кабинет

По материала работи: Ставри Таргов
Проф. Георги Близнашки призна, че ще бъде част от служебния кабинет

Преподавателят намекна, че е говорил с президента да оглави правителството

Преподавателят по конституционно право проф. Георги Близнашки на практика призна, че има сериозна вероятност да оглави служебния кабинет. Това намекна самият той в тв предаване този следобед.

"Води се този разговор, но нека се извърти колелото. Нямаме отказ от ДПС все още, мисля че след това ще мога да дам еднозначен отговор“, посочи той.
Юристът все пак не отговори директно дали президентът Росен Плевнелиев му е предложил поста на премиер, или на министър в новия служебен кабинет. "Различни са вариантите, президентът ще оглежда нещата до последния момент и това е негово суверенно право“, посочи професорът и допълни: "Да, аз съм дал принципно съгласие, но нека президентът има свобода на действията през тези няколко дни, за да намери най-точното решение“.

Професор Георги Близнашки бе един от организаторите на подписката за провеждане на референдум за изборните правила, който президентът Росен Плевнелиев предложи в началото на годината.

Самият той сподели, че няма да се върне в БСП, въпреки че партията има нов лидер в лицето на Михаил Миков. "Мисля, че не може да се случи. Колелото се върти напред, а не назад", категоричен бе той, съобщи Dnes.bg.

Черно море

 

Коментари

Новини Варна