IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Политика
13:47 | 15 август 2014
Обновен: 05:01 | 24 април 2024

"Столипиново" номинира Делян Пеевски за депутат

"Столипиново" номинира Делян Пеевски за депутат

По материала работи: Златина Добрева
"Столипиново" номинира Делян Пеевски за депутат

Граждански инициативен комитет от пловдивския квартал "Столипиново" издигна кандидатурата на Делян Пеевски за депутат в 43-ото Народно събрание, съобщи БНР. Заедно с номинацията на Пеевски беше издигната и тази на Яшар Асан, който беше кандидат за евродепутат от ДПС на вота през май.
Номинациите са подкрепени с подписка на 140 жители от квартала. Тя ще бъде изпратена до лидера на ДПС Лютви Местан и до почетния председател на партията Ахмед Доган, съобщи пред журналисти Асен Колев, който е част от Гражданския комитет.
„Делян Пеевски е човек, който се е доказал в България, че може да работи, да прави политика и бизнес“, обясни Яшар Асан номинацията. Той допълни, че жителите на "Столипиново" ценят Пеевски като депутат, депесар и го харесват.
Яшар Асан обеща, че като депутати с Пеевски ще се борят с безработицата в квартала и ще подобрят условията на живот.
Делян Пеевски беше два мандата депутат – в 41-ото и в 42-ото Народно събрание. Той беше избран и за евродепутат, но се отказа да отиде в Брюксел и мястото му беше заето от екоминистърът при Орешарски Искра Михайлова.

Коментари

Новини Варна