IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Политика
07:55 | 23 август 2014
Обновен: 05:02 | 24 април 2024

Няма да има прошка и за политици, ако купуват гласове

Няма да има прошка и за политици, ако купуват гласове

По материала работи: Златина Добрева
Няма да има прошка и за политици, ако купуват гласове

Вътрешният министър Йордан Бакалов е предупредил някои от политическите лидери, че няма да има прошка за никой, ако бъде хванат да купува гласове. Той даде да се разбере, че полицията няма да се колебае, ако трябва да разследва и политически лидери за търговия с вот.
„Няма деление на хора, които извършват това”, каза Бакалов пред „Нова телевизия”. Вътрешният министър обясни, че не е задължително политиците да бъдат подслушвани. „Има си оперативни методи и способи, дадени са инструкции”, каза той. „Няма да има прошка за никой, ако е сгазил лука, ще си носи отговорността”, допълни МВР-шефът.
"Най-важната ми задача е да гарантирам провеждането на честни избори”, каза още Бакалов. Той призова и политическите сили да помогнат на полицията и да не купуват гласове. „Имах разговори с някои от тях, които ми гарантираха, че са забранили на техните структури да извършват тази дейност. Предупредих ги, че няма да бъде правен никакъв компромис”, категоричен бе министър Бакалов.
Полицията работи по сигнал за купуване на гласове в София, обяви още вътрешният министър. Сигналът за търговия с вота в столицата е подаден вчера. МВР-шефът отказа да каже коя партия иска да купи гласовете на софиянци, но обеща да я обяви след изборите.
Според Бакалов разпределението на ролите в купуването на гласове се прави сега. „В момента се разпределя кой за какво отговаря в схемите”, разясни вътрешният министър.

Коментари

Новини Варна