IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Политика
11:04 | 15 септември 2014
Обновен: 13:17 | 25 март 2024

Премиерът: Не се готви фалшификация на изборите

Премиерът: Не се готви фалшификация на изборите

По материала работи: Златина Добрева
Премиерът: Не се готви фалшификация на изборите

Не се готви фалшификация на изборите, заяви министър-председателят проф. Георги Близнашки пред журналисти след тържествената церемония по откриването на 94-ата академична учебна година на Университета за национално и световно стопанство в столицата.
„Работата на Гражданския борд за свободни и прозрачни избори развенча един от най-устойчивите митове на прехода - за наличието на мъртви души в изборните списъци. Стана ясно, че това явление отдавна е преодоляно и че всъщност в изборните списъци са включени български граждани с активно избирателно право по постоянен адрес. Не съществуват никакви кухи обеми и няма място за спекулации по тази тема“, категоричен бе премиерът.
Министър-председателят посочи и предприетите системни действия на правоохранителните органи в страната за превенция на престъпленията срещу политическите права на гражданите. „Нашето огромно желание е да внесем ред и дисциплина в навечерието на изборите и да не допуснем обичайното явление през последните години – покупката и продажбата на гласове“, заяви проф. Георги Близнашки.
Toй отново подчерта, че е важно изборите да дадат легитимен резултат. „След цяла година вълнения е време да се излъчи едно силно, политическо правителство, което да продължи дълго отлаганите реформи, за да може да забравим думата „преход“ и да преминем към един режим на устойчиво развитие и на движение по възходяща линия“, коментира още министър-председателят пред медиите.

Коментари

Новини Варна