IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Политика
07:37 | 7 октомври 2014
Обновен: 05:04 | 24 април 2024

Цветан Цветанов: Ако само ДПС ни подкрепи, се отказваме

Цветан Цветанов: Ако само ДПС ни подкрепи, се отказваме

По материала работи: Златина Добрева
Цветан Цветанов: Ако само ДПС ни подкрепи, се отказваме

ГЕРБ ще се стреми към широко мнозинство, което да подкрепи кабинет, излъчен от партията, с премиер Бойко Борисов. Това стана ясно от думите на зам.-председателя на формацията Цветан Цветанов пред bTV.
Цветанов потвърди решението на ГЕРБ да започне преговори с всички партии в Народното събрание за подкрепа на такъв кабинет. Разговорите ще стартират с БСП като втора по големина формация.
„Ще водим разговори с всички партии, няма да зависим от Реформаторския блок, а ще направим широко парламентарно мнозинство, за да няма извиване на ръце и поставяне на условия, които са нелогични и невъзможни“, каза още зам.-шефът на ГЕРБ. Той съобщи, че по време на преговорите ще се търси единна позиция по секторни политики.
Цветанов беше категоричен, че партията му в никакъв случай няма да направи коалиция с БСП и ДПС. Той дори обясни, че ако кабинетът на ГЕРБ получи подкрепа в пленарна зала единствено от ДПС, още на следващия ден Борисов ще подаде оставка.
Цветанов посочи, че след разговорите ще стане ясен форматът на бъдещото сътрудничество между партиите в парламента. „Тогава ще стане ясно дали ще има подписано коалиционно споразумение с всички тези, които ще се присъединят към реализирането на този управленски мандат, или ще има подкрепа за определени секторни политики, които ние също ще разпишем“, каза зам.-председателят на ГЕРБ.
Цветанов похвали Патриотичния фронт като формацията, която се държи най-национално отговорно в момента. С АБВ в момента нямаме никакви отношения, каза още Цветанов.
„Ние ще правим правителство с премиер Борисов и това е единственият възможен вариант, защото няма партия, която може да състави кабинет в този парламент освен ГЕРБ“, каза още заместникът на Борисов.
Цветанов обвини ДПС, че са били много активни в ромските махали и че „контролните органи“ отново не са успели да противодействат на купуването на гласове, посочва dnes.bg.

Коментари

Новини Варна