IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Политика
09:02 | 7 октомври 2014
Обновен: 17:50 | 25 март 2024

Политолог: Има възможност да се създаде някаква конфигурация

Политолог: Има възможност да се създаде някаква конфигурация

По материала работи: Златина Добрева
Политолог: Има възможност да се създаде някаква конфигурация

Всяка една от по-малките партии, които влизат в парламента във връзка с предстоящите трудни преговори, даде своята оферта. Това коментира в предаването Денят On Air с водещ Веселин Дремджиев политологът Момчил Дойчев.
„ДПС казва евроатлантически ценности, за да бъде третата сила, която да подкрепи правителство с мандата на ГЕРБ. ББЦ казва без Борисов, но подкрепяме ГЕРБ, без ДПС. Посланието на БСП е - те да правят всичко, ние ще бъдем в опозиция. Дори АБВ казват, че са в готовност на широко съгласие“, коментира експертът.
Той допълни, че разглежда това като предварителни оферти на всички партии – от ГЕРБ до АБВ, които ще са за европейска политическа култура.
По думите му има възможност все пак да се създаде някаква конфигурация. Дойчев подчерта, че политическата нестабилност ще продължи още месец- два.
“Разчитам на мъдростта на основните политически партии“, коментира политологът.
Той подчерта, че при едни нови избори големите партии в 43-тия парламент със сигурност ще намалят резултата си. За някои от по-малките не е ясно и дали изобщо ще влязат в парламента, а може да се появят и нови играчи.
bgonair.bg

Коментари

Новини Варна