IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Политика
10:58 | 7 октомври 2014
Обновен: 05:04 | 24 април 2024

Преговорите за кабинет започват в понеделник

Преговорите за кабинет започват в понеделник

По материала работи: Златина Добрева
Преговорите за кабинет започват в понеделник

ГЕРБ започва преговорите за кабинет в понеделник. Разговорите ще се водят в парламента, поотделно с всяка от партиите в него. Това съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.
Преговорите ще продължат цялата седмица – в седем последователни дни според големината на формацията. Въпреки заявката на Борисов лично да участва в разговорите, това няма да стане веднага.
Преговорите ще се проведат на два етапа. Първият ще се води от три жени – Цецка Цачева, Румяна Бъчварова и Менда Стоянова.
След края на разговорите с всички формации ще има втори тур консултации. В него от името на ГЕРБ ще се включи Бойко Борисов.
Казаното на срещите ще се стенографира, а след тях формациите ще дават изявления пред медиите, обявиха още от ГЕРБ.
„Първото, с което бихме се захванали, ако имаме кабинет, е бюджет, финанси и отблокиране на еврофондовете, за да се стабилизира държавата“. Това пък каза Бойко Борисов пред ръководството на КРИБ, с които се срещна в централата на партията.
Пред организацията лидерът на ГЕРБ съобщи, че преговорите за съставяне на правителство ще се водят около съгласие за управленски принципи и политики.
По-рано днес Борисов обяви в интервю пред "Преса", че е готов да даде министерски постове на другите партии, ако споделят отговорността за определени политики.
Той дори даде пример, че може да предложи отбраната на БСП, а образованието на "хората на Кунева".
Междувременно Цветан Цветанов съобщи, че ГЕРБ ще търси широко мнозинство за подкрепа на правителство с премиер Борисов.
Той беше категоричен, че коалиция с БСП и ДПС няма да се прави и дори обеща, че ако само ДПС дадат подкрепа за кабинет, ГЕРБ ще се откажат от него.

Коментари

Новини Варна