IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Политика
17:25 | 8 октомври 2014
Обновен: 09:05 | 15 април 2024

Парламентарната група на РБ се цепи още преди да е създадена

Парламентарната група на РБ се цепи още преди да е създадена

По материала работи: Слав Велев
Парламентарната група на РБ се цепи още преди да е създадена

Има реалната възможност бъдещата парламентарна група на "Реформаторския блок" да се разцепи още преди да бъде създадена. Това стана ясно от изказване на лидера на ДСБ Радан Кънев, който не изключи възможността депутати от дясната коалиция да преминат към други парламентарни групи в новото Народно събрание. „Нека да не се лъжем. Винаги във всяка парламентарна група в България такава опасност съществува", каза Кънев, цитиран от "Дарик".

По-рано днес лидерът на тъмносините отказа да се включи в срещата на Реформаторския блок, която трябваше да изготви обща позиция за преговорите с ГЕРБ за подкрепа на кабинет на малцинството. Кънев обясни, че партиите имат видимо различни мнения по темата и обяви за недопустими лидерските импровизации.

Пак днес председателят на СДС Божидар Лукарски отрече Реформаторският блок да е пред разпад. Той и другите лидери на съюза, без Кънев, обявиха, че са готови да подкрепят правителството на ГЕРБ след като се запознаят с политиките му. Въпросът за това кой ще е премиерът и кои ще са министрите трябва да се обсъжда след това, каза още Лукарски.

За утре са насрочени нови преговори между лидерите на Реформаторския блок.

Коментари

Новини Варна