IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Политика
17:07 | 13 октомври 2014
Обновен: 16:57 | 25 март 2024

Борисов доволен: Имаше опит за толерантен дебат с БСП

Борисов доволен: Имаше опит за толерантен дебат с БСП

По материала работи: Юлиян Атанасов
Борисов доволен: Имаше опит за толерантен дебат с БСП



Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов остана доволен от консултациите с БСП. Социалистите бяха поканени първи на разговори по приоритетите на управлението от победителя на изборите, пише dnes.bg. Очаквано двете партии не успяха да сближат вижданията си и да излязат с обща позиция по повечето от приоритетите, за които смятат, че са важни, въпреки че проведоха над 4 часа консултации.
Борисов обаче изтъква, че оценява опита за толерантен политически дебат между диаметрално противоположни партии като ГЕРБ и БСП.
„След провеждането на днешните консултации още веднъж ми се затвърждава позицията, че при воденето на диалог с нормален тон дори отговорът „не” не обижда отделните страни в разговора“, коментира лидерът на ГЕРБ във Facebook.
Борисов хвали и екипа преговарящи от ГЕРБ.
„Наблюдавайки пресконференцията след днешните консултации между ГЕРБ и БСП, съм изключително доволен от работата на преговорния екип на ГЕРБ. Оценявам изключително високо израстването на трите преговарящи Цецка Цачева, Менда Стоянова и Румяна Бъчварова“, заявява той.
Утре консултациите продължават с ДПС, които изненадващо обявиха, че ще подкрепят кабинет на малцинството на ГЕРБ, каквато идея лансира първоначално Борисов. Подкрепата на движението е без условие за участие във властта, като цели да попречи на вариант за коалиция с участието на националистите от Патриотичния фронт.
ГЕРБ провежда консултации с всички парламентарно представени партии в опита си да състави кабинет. След като лидерът Бойко Борисов отказа да участва в първия кръг разговори, от БСП също не изпратиха лидера си, няма да направят това и от ДПС утре, които обявиха имената на преговарящите - Алиосман Имамов, Рушен Риза, Йордан Цонев.
Борисов ще се включи във втория кръг консултации. На няколко пъти той заяви, че коалиция с ДПС е невъзможна, а от БСП ще се търси само подкрепа в парламента.

Коментари

Новини Варна